SmartPhonePolis Logo

Laptop gestolen? Verzekering regelt vervanging!

Stel je voor: je zit lekker met een verse bak koffie in de Starbucks. Je hebt je laptop net opengeklapt en bent klaar om even een uurtje wat werk te verzetten. Nou ja, bijna klaar. Je moet eerst nog even naar het toilet en dán kun je aan de bak. Hoewel het niet fijn voelt om je laptop onbeheerd achter te laten heb je ook geen zin om alles weer in te pakken en mee te nemen naar het kleinste kamertje. Je denkt: “Ach, het zal zo n vaart niet lopen” en neemt je voor zo snel mogelijk weer terug te zijn. Bij terugkomst blijkt dat je laptop is gestolen, en een verzekering, die had je niet.

Laptopdiefstal komt vaker en sneller voor dan je denkt

Het is maar een simpel voorbeeld van het gemak waarmee je laptop gestolen kan worden. Een verzekering biedt in dat soort gevallen uitkomst. Het voorkomt dat de enige oplossing na zo’n diefstal is: naar de elektronicazaak gaan en van je zuurverdiende centen een nieuwe kopen.

Er zijn natuurlijk veel meer situaties waarin je laptop gestolen kan worden, met name buitenshuis. Hij kan bijvoorbeeld op een drukke plek uit je tas worden gegrist. Het onbeheerd achterlaten, zoals in het voorbeeld, is natuurlijk verre van een goed idee.

Laptop tegen beschadigd of gestolen raken verzekeren

Misschien heb je ooit al eens overwogen je laptop tegen diefstal en schade te verzekeren. Doorslaggevend is voor consumenten vaak de prijs. De hoogte van de premie die elke maand weer moet worden afgedragen, vaak zonder dat er iets met het notebook is gebeurd.

Het kan zinloos voelen om dat bedrag elke maand weer af te moeten staan. Maar heb je een duur notebook en acht je de kans niet onmogelijk dat hij gestolen wordt of dat je hem een keer laat vallen? Dan doe je er verstandig aan je laptop, voor hij beschadigd of gestolen raakt, van een verzekering te voorzien bij SmartPhonePolis.

Verzeker echter wel op tijd. Want is je apparaat eenmaal beschadigd, defect of is je laptop gestolen, dan moet de verzekering al actief zijn.